Continue voeding MiniUSB

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 dagen

Continue voeding voor de dashcam om altijd te kunnen filmen, óók bij een uitgeschakelde motor. Doordat de kabel direct op de stroom van de accu wordt aangesloten hoeft geen gebruik meer te worden gemaakt van de sigarettenvoeding in de auto. Met deze continue voeding kan de dashcam worden gebruikt in parkeerstand (motion detection). De kabel heeft een ingebouwde module die ervoor zorgt dat de accu van de auto niet leeg raakt door het filmen met de dashcam. Hij merkt wanneer de accu onder een bepaald voltage komt en schakelt de dashcam op dat moment uit.

Geschikt voor 12v accu's en alleen voor dashcams met een Mini USB voeding (met uitzondering van de Dashcam DAB201).

LET OP: De kabel dient te worden aangesloten in de zekeringskast van de auto. Dit brengt altijd het risico van schade of brand met zich mee. Ondanks dat de installatie van dit accessoire relatief eenvoudig is raden wij aan dit altijd door of in bijzijn van een (auto)technicus te doen. De installatie van dit accessoire is op eigen risico, Allcam is niet aansprakelijk voor schade die door de installatie of het gebruik van dit accessoire aan de auto wordt toegebracht. Tevens behoeft het aanbeveling bij uw autodealer navraag te doen over het eventuele verval van garantie door of na aansluiting van deze voeding.

Stap 1: Bepaal waar de dashcam komt te hangen

Bepaal eerst waar de dashcam in de auto komt te hangen. Wij raden aan de camera altijd uit het zicht te plaatsen, op een plek waarbij deze geen verhinderingen voor het zicht vanuit de auto vormt. In dit geval hangen we de camera achter de binnenspiegel. Vanuit de plek waar de dashcam komt te hangen kan de kabel worden weggewerkt.

 

Stap 2: Localiseer de zekeringen in de auto.

Bekijk in de handleiding van de auto waar de zekeringen zich bevinden. Meestal zijn deze bij het voeteneind aan de bestuurderskant onderin het dashboard geplaatst en afgedekt met een afneembare deksel of klep. In ons geval zijn de zekeringen ook aan de bestuurderkant te vinden.

 

Stap 3: Werk de kabel weg

Begin met het wegwerken van de kabel, beginnend bij de dashcam. Op deze manier weet je straks hoeveel kabel er over is en kun je beginnen met het installeren van de stroomkabel.

 

Stap 4: Zoek een zekering die continu stroom levert (of juist niet)

Bepaal of je de dashcam automatisch wil laten starten wanneer je de auto start, óf dat je wil dat de camera continu blijft filmen. Wanneer je wil dat de camera begint met filmen wanneer de auto wordt gestart, dien je een zekering te gebruiken die alléén bij een ingeschakeld contact stroom levert. Wanneer je de dashcam ook wilt gebruiken bij een uitgeschakelde motor dien je een zekering te gebruiken die altijd stroom levert, ook bij een uitgeschakelde motor.

Gebruik een 'spanningzoeker' om te bepalen welke zekering stroom levert bij een in- of uitgeschakelde motor. In de handleiding van de auto staat dit meestal ook weergegeven. Normaal gesproken is bijvoorbeeld de zekering voor de remlichten of toeter continu voorzien van stroom en die van de (dashboard)verlichting niet.

 

Stap 5: Installeer de kabel bij de zekering

Om de kabel te installeren dien je de zekering die je wilt gebruiken uit de kast te halen met een kleine tang.

 

De rode stroomkabel van de continue voeding steek je nu in het gat van de zekering zodat deze is verbonden met het metaal van de stekker. De zekering stop je nu weer terug en druk je goed aan zodat de kabel goed vast zit en is verbonden met het circuit.

 

Stap 6: Localiseer een aardpunt

De zwarte kabel van de de kabel dient te worden bevestigd aan een aardpunt. Dit is een punt dat in verbinding staat met het chassis van de auto. Meestal is zo'n punt vlakbij de zekeringen te vinden, hij is vaak te herkennen aan een schroef of moer waar andere kabels naartoe lopen die aan het punt zijn bevestigd.

 

Stap 7: Controleer of het werkt

Kijk nog eens goed of de kabel op alle punten goed bevestigd is. Als dit het geval is, check dan of de dashcam werkt. Als dit óók het geval is kun je de eventueel verwijderde panelen weer monteren.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen