• Gratis verzending v.a. €50,-
  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren

Waarom zou ik een dashcam kopen?

Veel mensen vragen zich af wat het nut eigenlijk is van een camera achter de voorruit van je auto. Natuurlijk neemt de dashcam,dash cam, car dvr of dashboard camera het grootste deel van de tijd alleen maar beelden op waar je nooit iets mee zal doen. Pas wanneer je in een situatie terecht komt waarin je jouw onschuld aan de politie of verzekering zal moeten aantonen, zal het nut van dit handige apparaatje blijken. Nu is het altijd aantoonbaar wie tegen wie aanreed en of jij of de tegenpartij door rood reed. Met een dashcam met GPS worden ook snelheid en locatie opgeslagen.

 

In het buitenland

Ook in het buitenland kan het handig zijn om door middel van beeldmateriaal uw onschuld te bewijzen!
Leg maar eens in een vreemde taal uit dat de auto voor u bij het stoplicht achteruit reed in plaats van dat u er tegenaan reed!
Met een dashcam heeft u altijd uw eigen ooggetuige mee op reis en dat geeft een veilig gevoel!
Let op: er zijn landen waar het gebruik van een dashcam verboden is! Op de website van de ANWB, staat een lijst met landen waar een dashcam wel of niet toegestaan is.

 

Parkeermode

Sommige dashcams bieden de mogelijkheid om door te filmen, zelfs wanneer de auto geparkeerd staat. De gevoeligheid hiervan kan dan vaak ingesteld worden, zodat de opname alleen gestart wordt wanneer er iets in beeld beweegt of wanneer het voertuig zelf bewogen wordt door bijvoorbeeld een inbraak of aanrijding. Het nut hiervan heeft zich recentelijk nog bewezen bij één van onze klanten, die dankzij zijn BlackVue DR650GW, kon aantonen met beeld én geluid wie zijn auto steeds bekraste. De politie heeft hier serieus werk van gemaakt, waardoor deze klant de volledige schade van 3650 euro vergoed kreeg!

 

Rijscholen

Wanneer je als rij-instructeur kiest voor een dashcam met WiFi functionaliteit, kan je samen met een cursist altijd via je smartphone of tablet bepaalde situaties terugkijken. Op deze manier zijn bepaalde verkeerssituaties achteraf veel beter te bespreken. De gemaakte beeldopnames zijn eenvoudig op de tablet of smartphone op te slaan. 

 

Taxibedrijven

Er zijn ook dashcams die naast het filmen door de voorruit ook het interieur van de auto kunnen filmen bijvoorbeeld de BlackVue DR650GW 2CH IR deze dashcams hebben infrarood LED's op de binnencamera waardoor het interieur ook in het donker verlicht kan worden. Iedereen die in de auto stapt wordt zo dus digitaal vastgelegd op het SD kaartje van de camera. Dit geeft de chauffeur van de taxi toch een zekere mate van veiligheid.

 

ActionCams

Waarom niet gewoon doorgaan met het maken van beeldopnames als je uit de auto bent? Kijk eens naar onze actioncams. Ze zijn misschien niet de goedkoopste die je op internet kan vinden, maar bieden dan ook een superieure beeldkwaliteit! Speciaal voor op de motor, raden wij de BlackVue SC300 Bike aan. Deze prachtige camera bevat bevestigingsmogelijkheden voor op de motor. Uiteraard is deze handige camera ook los te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens het skiën of andere sportieve activiteiten.

 

Kortom, een Dashcam in uw auto kan u dus veel ellende besparen! Kijk wat voor u de beste dashcam is in ons ruime aanbod!

Onze dashcams beginnen met opnemen zodra u de auto start en er zijn zelfs camera's die blijven opnemen terwijl de auto geparkeerd staat.