LUKAS/Qvia 37mm CPL filter

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 dagen

LUKAS/Qvia 37mm CPL filter geschikt voor LUKAS LK-7200, LK-7900, LK-7950, LK-9370 en LK-9390 en Qvia R935 en R975.

 

Voor bescherming

Deze CPL filter (Circulation Polaroid Filter) werkt als een zonnebril voor je dashcam. Hij beschermt de camera door schadelijk licht te blokkeren. Wanneer je de dashcam in een zonnig klimaat gebruikt kan de lens van de dashcam op den duur beschadigd raken door alle straling en licht. De CPL filter beschermt de lens tegen deze straling en zorgt dat de lens van de dashcam altijd blijft werken.

 

Voor betere videokwaliteit

De CPL beschermt niet alleen de dashcam, hij zorgt er ook voor dat videokwaliteit gewaarborgd blijft. Reflecties en verstoringen in het licht worden gefilterd zodat alléén het nodige licht de camera bereikt. Wanneer in de zon wordt gefilmd ontstaat er vaak een soort reflectie in het beeld waardoor details niet goed meer zichtbaar zijn en het beeld wazig wordt. De CPL filter zorgt voor een natuurlijke opname.

 

UV or CPL filter?

Ondanks dat de standaard UV filter de lens van de dashcam prima kan beschermen, wordt bij zonnige weersomstandigheden het gebruik van een CPL filter ten zeerste aangeraden. De UV filter blokkeert alleen de schadelijke UV stralingen uit het licht, en niet de ongewenste reflecties en verstoringen. Om de hoogst mogelijke videokwaliteit jarenlang te kunnen garanderen is het gebruik van een CPL filter raadzaam.

 

Monteren

Maak je niet druk om het monteren van de CPL filter. De standaard gemonteerde UV filter kan eenvoudig van de lens worden afgedraaid. Door de CPL filter vervolgens met de klok mee op de lens te draaien wordt hij op een juiste manier gemonteerd.

 

Belangrijk: Verwijder de CPL filter bij het filmen in het donker.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen